marți, 9 februarie 2010

Dragobete.ro

Dragobete.ro
February
4 2010
DragoBertzi – Ducu Bertzi spectacol la Cinema Patria
Postat in campanii
Ducu Bertzi este cel de-al doilea folkist ce intra anul acesta la Cinema Patria. Nu va iesi pina cind nu va termina de cintat, doar pentru asta a fost chemat (de Aurel Mitran)Meseria pe care a iubit-o si respectat-o timp de trei decenii, asa cum un sot isi respecta si isi iubeste sotia, il indeamna pe Ducu Bertzi sa ne cheme la Cinematograful Patria. Are ce sa ne povesteasca: o viata in slujba cintecului.Pentru stagiunea sa de spectacole de bonton, Aurel Mitran l-a ales pe Ducu Bertzi in februarie, luna in care Sfintul Valentin si Dragobetele se “dueleaza” in datini.
Citeste tot articolul »
addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dragobete.ro%2F2010%2F02%2F04%2Fdragobertzi-ducu-bertzi-spectacol-la-cinema-patria%2F';
addthis_title = 'DragoBertzi+%26%238211%3B+Ducu+Bertzi+spectacol+la+Cinema+Patria';
addthis_pub = '';

Nici un comentariu »

-->
March
1 2008
Caritate de calitate, cu dragoste
Postat in articole & campanii
28/2/2008 – Elisabeta KOCSIK (cvj.ro)
Organizat de catre Asociatia Femeilor din Lupeni, vineri, 22 februarie 2008, ora 17, de sarbatoarea dragostei “Dragobetele”, Balul de Caritate s-a bucurat de o larga participare. Donatia minima a fost de 50 lei de persoana. Prezenta celor aproximativ 200 de persoane din randul oamenilor de afaceri, cadrelor didactice, consilieri, functionari, cadre medicale, angajati ai intreprinderilor la restaurantul Montana a dat verdictul manifestatiei – caritate de calitate, cu dragoste.In program organizatorii au inclus : Dragobete – traditii – sceneta; momente muzicale, dans irlandez, rock si suita din Tara Motilor cu Ansamblul Artistic “Parangul” al Casei de Cultura a Studentilor din Petrosani, dans aerobic, formatia “Fratii Andrei “din Brad, prezentare de moda Cristina BONIVARTH.Nu a lipsit din program parada modei, surprizele si bineinteles tombola cu obiecte. Presedinta Asociatiei Femeilor din Lupeni, dna. Mihaela Maxim a multumit primarului, Consiliului local, Primariei municipiului Lupeni pentru finantarea actului caritabil cu suma de 100 mil. lei vechi si tuturor donatorilor prezenti sau nu in sala. Fondurile adunate au ajuns din inima intr-o alta inima (forma urnei de depunere a donatiilor) la alte inimi. Bucuria de a darui se pare ca este, inca, un prilej de a ne apropia. Felicitari tuturor!
sursa
Asociatia Femeilor din Lupeni, ONG, a organizat acest eveniment caritabil cu scopul de a ajuta familii nevoiase insa si de a promova totodata Dragobetele, “sarbatoarea dragostei la romani”. Dupa cum bine se pare s-a bucurat de un real succes. Ne bucura acest lucru si laudam astfel de initiative.
Prin amabilitatea Doamnei Mihaela Maxim, presedinta acestui ONG, putem sa va aratam si dumneavoastra poze de la acest eveniment caritabil ce a avut loc la Lupeni.

addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dragobete.ro%2F2008%2F03%2F01%2Fcaritate-de-calitate-cu-dragoste%2F';
addthis_title = 'Caritate+de+calitate%2C+cu+dragoste';
addthis_pub = '';
1 Comentariu »

-->
February
25 2008
Iubire romaneasca in zi de duminica
Postat in articole & internet
25/02/2008 de Costin Anghel (Jurnalul National)
SARBATOARE - Primavara a sosit la Muzeul Satului
La Bucuresti, la Sat, a venit Dragobetele. O data cu el, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si-a facut aparitia Primavara. Ascunsa prin suflete, cantata din fluiere, strigata de totii copiii, dorita de toti iubitii. Sa nu uitam: “Dragobetele saruta fetele!”
Duminica a fost sarbatoarea Iubirii cu nume romanesc. Dragobetele, fiul Babei Dochia si simbolul iubirii la romani, a venit insotit de Primavara, anuntata oficial in Satul lui Gusti.
LUME, LUME. Vremea superba si sarbatoarea romaneasca i-au scos pe bucuresteni din case. Destinatia lor principala, dupa coada pe trei randuri de la casa de bilete, pare sa fi fost Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. Aici, cu Jurnalul National partener media si sponsor, Muzeul a organizat o sarbatoare campeneasca. Mesteri populari si cantareti din tara, de folclor, si nu numai, au incantat inimile miilor de vizitatori. Cu mic cu mare, bucurestenii s-au transformat iar in tarani si s-au bucurat de caldura Satului din Oras si de cea a Soarelui. Folclorul a avut reprezentanti buni, teleormaneni cu glas de aur si dansatori cu pas de foc. Folk-ul si-a trimis si el reprezentanti de vaza, Mircea Vintila si Mircea Bodolan fiind doar doua nume de artisti deosebiti. În centru se canta, se juca, pe margine vizitatorii ii asediau pe mesteri. Fie ca vindeau turta dulce, martisoare, blanuri, covoare oltenesti, papusele, jucarii din lemn, fluiere ori frumoase lalele, toti mesterii au plecat, mai mult ca sigur, foarte multumiti de cum le-a mers la targul din zi de Dragobete.
Si dupa ce au targuit frumusete de la mesterii populari, vizitatorii au creat ad-hoc poezii de dragoste, ca sa-si impresioneze… pana la lacrimi persoana iubita.
IUBITI PE LIMBA VOASTRA La Muzeul Satului au fost in zi de duminica foarte multi tineri, foarte multe perechi, inimi unite sub iubire. Saruturi patimase pe triluri de pasari, pe cantec de fluier, in satul romanesc. Dragobetele a fost pentru cei ce simt si iubesc romaneste, cei asemeni lui Mircea Bodolan, care spunea: “Iubesc Dragobetele, Valentine’s Day ma lasa rece”.
Aceasta “revolta a dragostei” a celor cu suflet stampilat cu sange de roman nu poate decat sa bucure. E semn ca traditiile noastre nu mor, macar nu toate. Si de acum incolo se iubeste… romaneste. Si e vremea de iubit. Afara, in case si in suflete a venit primavara. Si viata, viata chiar renaste. Vegetal, simbolistic, spiritual. A fost Dragobetele, a fost Ziua celor ce simt romaneste iubirea.Carti-documentFrumoasa zi de primavara a dat prilejul ca bucurestenii care au trecut macar pentru o clipa pe la Muzeul Satului sa plece acasa cu patru carti-document. “Carti care vorbesc despre identitatea poporului roman, dupa cum spunea dna Paulina Popoiu, directorul general al muzeului, ca sa aveti ce arata si ce spune celor care va vor intreba cine sunteti voi, romanii.” Doamnele au fost cele care s-au remarcat in aceasta frumoasa zi a dragostei romanesti, dupa cum observa academicianul Razvan Theodorescu. “Costumul romanesc de patrimoniu”, lucrare realizata de dr Paulina Popoiu si dr Doina Isfanoni. Un volum ilustrat cu imagini ale minunatelor costume populare din toate zonele etnografice ale Romaniei, care au fost scoase din lada de zestre a muzeului; “Nerej, un sat din stravechiul tinut al Vrancei”, autori dna Paula Popoiu si Ion Cherciu, “Traditii si obiceiuri din judetul Olt”, autori Georgeta Stoica, Rada Ilie si “Plastica arhitecturii rurale”, autor Ana Barca. Autorii sunt cei care zi de zi, cu mare dragoste, au grija ca spiritualitatea romaneasca sa nu intre in uitare, sa fie bine pastrata si scoasa la lumina pentru ca toti sa ne bucuram de frumusete.
sursa
addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dragobete.ro%2F2008%2F02%2F25%2Fiubire-romaneasca-in-zi-de-duminica%2F';
addthis_title = 'Iubire+romaneasca+in+zi+de+duminica';
addthis_pub = '';
Nici un comentariu »

-->
February
25 2008
Pro Dragobete – 2008
Postat in campanii
O campanie initiata de Lucian Vasile
Daca anul trecut eram foarte entuziasmat, foarte naiv si increzator in receptivitatea celor din jur, anul acesta nu a mai stat asa situatia. Dupa toate suturile pe care mi le-am luat, situatiile pe care le-am vazut, experientele pe care le-am avut, imi dau seama ca a schimba in bine ceva esential, in Romania actuala este aproape imposibil. De obicei, cei din jur nu dau doi lei pe idealurile tale si ii doare fix undeva de ceea ce se intampla altcuiva decat lor…
Totusi, pentru constiinta mea si pentru mica gramajoara de speranta pe care o mai am, m-am decis sa repet actiunea din 13 februarie 2007. Asa ca am lipit iarasi niste foi A4 in liceu unde invat. Maturizandu-ma si eu putin, am inteles care ar trebuie sa fie tactica de abordare a unui afis. Am renuntat la multitudinea de informatii plictisitoare, si am pus un papagal care spune: „Si eu sarbatoresc Valentine’s Day in locul Dragobetelui”. Pe principiul Sprite – Spune pe bune!
Si iata si dovada: (click pe imagini pentru rezolutie mai mare)
Pentru toti cei prinsi in vraja sarbatorilor comerciale de peste mari si zari – daca nu avem o sarbatoare proprie, putem sa importam, de ce nu. Dar cand noi avem Dragobetele, a sarbatori un sfant catolic (la ortodocsi Sf. Valentin nici nu este pe 14 februarie) care, prin prisma acestei zile, si-a pierdut orice sacralitate, dar a castigat faima, mi se pare… Va dati si voi seama cum.
sursa
addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dragobete.ro%2F2008%2F02%2F25%2Fpro-dragobete-2008%2F';
addthis_title = 'Pro+Dragobete+%26%238211%3B+2008';
addthis_pub = '';
1 Comentariu »

-->
February
24 2008
Daruri minunate de ziua iubirii
Postat in articole & internet
24/02/2008 de Veronica Bectas (Jurnalul National)
IDEAL – PLIN DE MISTER SI DE SAVOARE
Asteptarea devine insuportabila in anumite situatii. El stia sa astepte, numai ca de data asta simtea ca inebuneste, asa ca a coborat sa intampine comisionarul la intrare.
Franta de oboseala, dar plina de fericire, incerca sa-si puna parul in ordine si sa arate cat mai bine. Il astepta si dorea din tot sufletul sa arate ce simte si sa-i placa mai mult ca oricand. Stia ca el este acolo, undeva, in preajma si ca sufletul lui este alaturi de ea.
Acum incepuse sa se ingrijoreze. El nu-si facea aparitia, desi era sigura ca e acolo! Oare nu-l lasau sa intre? Oare s-a intamplat ceva neprevazut si n-a putut veni, iar simturile ei o inselau? Ganduri negre incepura sa-i dea tarcoale.
Se ridica usor din pat si se duse la fereastra. Nu se vedea nici masina. Se indrepta catre oglinda si incepu sa-si aranjeze parul, isi dadu o urma de ruj, isi aranja halatul si incerca sa stea cat mai drept. Respira adanc si se mai duse odata catre fereastra. Nimic. Se intoarse la pat, se aseza pe margine si incepu a face ordine pe noptiera, mai mult ca sa-si gaseasca de lucru, sa-si alunge ingrijorarea si asteptarea. Se baga iar in pat si-si trase patura cat mai sus, de parca o cuprinsese frigul. Se gandea ca, poate, nu s-a putut invoi, ca i s-a intamplat ceva cu masina, ca a venit mama-soacra si a trebuit sa o ia de la gara… Poate n-a gasit camasa care-i trebuia… Poate a baut ceva si i-a fost rau… Poate a mancat ceva si i-a fost rau! Da, probabil asta e. Are stomacul sensibil si, daca ea n-a fost acasa, a mancat ce a gasit prin oras. Bietul de el! Trebuie sa-i fie ingrozitor de rau! Dar ea stie ca va veni imediat ce se va simti mai bine. Trebuie sa aiba rabdare. Trebuie sa vina! Si inchise ochii incercand sa alunge gandurile negre.
In timpul asta, el tremura de emotie si nerabdare, asteptand comisionarul care, probabil, intarzia din cauza traficului. Si gandea ca normal era ca toate comenzile ce veneau din acest loc, de la aceasta adresa, sa fie executate cu prioritate. Ce Dumnezeu! Era asa de greu pentru cineva sa inteleaga importanta acestor comenzi?! Ce fel de patron era ala care nu pricepea acest lucru!? Se fataia incoace si incolo pe treptele din fata intrarii, evitand sa-i impiedice pe cei care intrau si ieseau. Pana la urma, a intrat in hol si s-a asezat pe un scaun. Dintr-o incapere a iesit o doamna foarte palida. Brusc, si-a adus aminte de iubita lui. De momentele prin care trecuse. Momente grele in care el nu a avut cum sa o ajute! Abia acum si-a dat seama ca exista ceva unic, ceva care-i apartine numai ei. Un drept al ei! Ceva care o defineste! Asa ceva nu-i cu putinta! Acceptase asta atunci, cand era doar o teorie, dar acum… Simtea ca-l doare capul. Trebuia sa se gandeasca mai mult la problema asta. Aparu si comisionarul pe care-l ocari pentru intarziere si insfaca pachetul.Urca scarile cate doua si ajunse la usa ei. Batu usurel si deschise. O vazu intinsa pe pat.
Facu un pas si ea deschise ochii, invaluindu-l in albastrul lor. Puse darul pe pat si o ridica usurel. O saruta cu emotie, ii saruta mainile, o stranse usurel la piept si-i puse in poala pachetul. Ea il desfacu si descoperi un minunat pepene galben cu mirodenii, desertul ei preferat. Se intoarse catre el si-l impinse dincolo de perdeaua din panza alba. Ea se apleca si lua dintr-un patut un ghemulet “de aur” pe care i-l oferi. Barbatul intinse bratele si cuprinse ghemuletul care se intinse, parca spunand “ah, ce bine e!” si deschise ochisorii albastri. O caldura imensa ii cuprinse sufletul si trupul ii vibra. Nu stia ce sa faca! Cum sa faca! Dar mana ei calda, ferma il prinse de cot si-l impinse usurel catre marginea patului unde-l aseza. O privi si-si dadu seama ca era tot cea dinainte, tot cea pe care o iubea si ca erau impreuna. Gandul acela nerusinat, cu multimi de griji care aveau sa-l napadeasca si el nu va putea sa le faca fata, fu alungat. Ea isi lua pepenele si o lingurita. El tinea in brate “botul lor de aura”. Si fericiti gandeau ca de Dragobetele asta si-au facut daruri minunate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu