miercuri, 22 septembrie 2010

15 trucuri feng shui

15 trucuri FENG SHUI pentru o viata ZEN
Cei care se ocupa de Feng Shui sunt foarte atenti la modul in care pot sa isi armonizeze locuinta si sa o amenajeze in functie de personalitatile celor care locuiesc aici. Se spune ca aceasta cultura aduce cu sine o viata mai sanatoasa, o viata personala implinita si cresterea statutului personal.

Pentru cele mai practice dintre voi, Feng Shui s-ar putea sa para un hibrid intre SF si realitate. Principiile aplicate in aceasta arta pot fi aplicate in orice spatiu, chiar daca te gasesti de partea celor sceptici in aceasta privinta.
Din pacate, Feng Shui nu e un ghid care te invata cum sa cresti pomul cu bani sau sa ii vrajesti pe oameni sa se indragosteasca nebuneste de tine. Feng Shui nu este nici un remediu bun la toate. Totusi, aceasta arta te va ajuta sa iti imbunatatesti anumite aspecte ale vietii.
Daca esti gata sa faci cateva schimbari, iata ce sfaturi pentru o atmosfera “zen”:

1. Decoratul. Daca te-ai apucat sa redecorezi prin casa, ori sa zugravesti, e bine sa faci aceasta activitate avandu-i pe cei dragi in minte. Gandeste-te la iubitul tau in timp ce te lupti cu vopsitul peretelui din sufragerie, la prietena ta cea mai buna sau la parintii tai in timp ce decorezi dormitorul cu noile perdele. Efectul va fi ca tu te vei relaxa si astfel vei lucra mult mai cu drag. Stii tu cum e aia cu “gandeste pozitiv”!

2. Pozitionarea scaunelor. Oriunde s-ar afla canapelele si scaunele in casa, in camera sau la birou, oricine se aseaza pe ele trebuie sa aiba o vedere buna catre usa de intrare/iesire.

3. Fara pantofi si papuci in fata usii. Daca stai la casa, probabil ca obisnuiesti sa iti arunci incaltamintea undeva in fata locuintei inainte sa intri. Mai ales daca ai umblat prin zone mai putin... asfaltate. De ce nu e bine? Energia sau “chi” este purtata de vant si va colecta mirosurile pantofilor, mirosuri care daca intra in casa, se spune ca vor aduce boli celor care locuiesc acolo. “Chi” cauta apa, asa ca daca nu ai vreo sursa de apa prin jur, ca de exemplu un acvariu cu pesti, aceasta energie se va pierde in vant.


4. Fara oglinzi in dormitor. Ok, probabil ca ai o astfel de oglinda undeva in camera pentru a te aranja dimineata. Unde mai pui ca sexul in fata oglinzii poate fi destul de “kinky”, dar principiile Feng Shui interzic astfel de amenajari. In fata sau langa patul tau nu trebuie sa existe oglinzi! De ce? Oglinzile amplasate in fata patului aduc o a treia persoana in relatia voastra. Si nu vorbesc aici de un menage-a-trois, in cazul in care te tenta ideea, ci de o aventura a unuia dintre parteneri.

5. Fara televizor in dormitor. Te-ai obisnuit sa te uiti la un film seara inainte de culcare direct din pat sau sa te trezesti de dimineata in weekend si sa urmaresti desene animate in dormitor? Practicienii de Feng Shui te sfatuiesc sa renunti la acest obicei. Daca iti este greu sa te dezobisnuiesti, atunci dupa ce ti-ai urmarit emisiunea preferata, acopera televizorul cu un material din plastic. Da, trebuie neaparat sa fie din plastic!

6. Aeriseste dormitorul. Mai tii minte ca ti-am spus ceva mai sus despre “chi”? Ei bine, cum vrei sa patrunda energia in casa ta daca nu deschizi ferestrele? Lasa in fiecare zi, cel putin 20 de minute, camerele sa se aeriseasca pentru ca “chi” proaspat sa patrunda in casa ta.

7. Evita paturile suprapuse. Fie ca vorbim de dormitorul copiilor sau de o noapte petrecuta la niste prieteni unde va trebui sa dormi intr-un pat suprapus, trebuie sa stii ca acest lucru nu este corect din punct de vedere al principiilor Feng Shui. Stiu ca economisesti foarte mult loc optand pentru un astfel de pat, dar cine va dormi in patul de jos nu va beneficia de “chi” proaspat, iar acest lucru ii va afecta sanatatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu